Підводна витяжка, лікування опорно-рухового апарату

Зазвичай про хребет ми згадуємо тоді, коли відчуваємо дискомфорт і біль. Та не варто чекати цих неприємних відчуттів! Про свою спину слід турбуватися ретельно та  завчасно, і тоді багатьох проблем уникнути буде просто. Адже від стану хребта залежить здоров’я всього організму.

Однак, зізнаємося собі чесно, ми нерідко самі провокуємо виникнення проблем зі спиною – сутулимося, сидимо нога на ногу, ходимо з опущеною головою, піднімаємо важкі предмети. З часом до цього всього додається малорухливий спосіб життя і сидяча робота. Крім того, спина дуже вразливо реагує на наш психологічний стан. Саме тому, ті, хто працює у нервовому середовищі й зазнають частих стресів, можуть відчувати біль між лопатками, в ділянці шиї або попереку. Відбувається деформація дисків хребта та защемлення нервів. Не дивно, що проблеми зі спиною має кожен другий українець.

На базі термально-рекреаційного комплексу «Гармонія» в с.Минай було відкрито і на даний час ефективно працює реабілітаційне відділення з горизонтальною та вертикальною підводною витяжкою хребта, масажним кабінетом. Лікарями-реабілітологами проводяться огляди пацієнтів, надаються консультації, рекомендації та здійснюється безпосередньо підводна горизонтальна та вертикальна витяжка у термальній лікувальній воді, лікувальні максажі.

За цей час у медичному центрі «Гармонія» пройшли огляд, отримали консультації і закінчили курс лікування більше 40 пацієнтів з дегенеративно-дистрофічними захворюваннями хребта (остеохондроз, протрузії, кили міжхребцевих дисків), остеоартрозом, наслідками посттравматичних уражень хребта та ін. Після закінчення лікування пацієнти відзначали зникнення дискомфорту, зникнення або зменшення болю у хребті та кінцівках, більшу гнучкість та рухливість хребта та суглобів, покращення сну та емоційного стану.

Вода, зокрема термальна високомінералізована, – ідеальне середовище для лікування, профілактики, відпочинку та розслаблення. Також дуже корисні для оздоровлення спини плавання і масаж.

Тому, запрошуємо всіх бажаючих відвідати наш термально-рекреаційний комплекс «Гармонія» і відчути на собі лікувальний вплив води та оздоровчих процедур.